Forum Jaka to Melodia? Strona Główna Jaka to Melodia?
quiz muzyczny


Kącik kulinarny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Jaka to Melodia? Strona Główna -> Totalny OT
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Hanka



Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Pią 21:08, 07 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Narazie nic nie zamierzam gotować ale szukam kogoś kto nauczyłby mnie tej jakże przydatnej w życiu sztuki i miałby anielską cierpliwość do mnie, bo moja siostra i szwagier absolutnie jej nie mają i po kilku próbach gotowania stwierdzili że ciężki ze mnie przypadek!!!

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
wiosna



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 159 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Taka Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Pią 22:15, 07 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Chyba musisz ogłosić gdzie mieszkasz, wtedy pewnie niejeden kucharz się zgłosi. A może nawet i cierpliwy będzie.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Hanka



Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Pią 22:44, 07 Gru 2007    Temat postu: Back to top

mieszkam w Łodzi !!! Więc jakby jacyś nauczyciele sztuki kulinarnej się znaleźli to ja bardzo chetnie

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
literka



Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Sob 13:16, 08 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Moja rybka w miodzie udała się.
Trzeba rozbabrać z jajkiem dwie łychy miodu i troszką cytryny.
Póżniej wybabrać naszą rybkę (ja użyłem pangę) w tym i w panierce (mąka ,przyprawy,siekany czosnek i orzechy włoskie beż łupin)
Następnie smazymy delikatnie bo miód szybko ciemnieje.
polecam


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Hanka



Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Sob 16:02, 08 Gru 2007    Temat postu: Back to top

No to narobiłeś smaka Marianie!!! Może wejdę na wyżyny sztuki kulin arnej (jak dla mnie) i sobie taką zrobię i ewentualnie nic nie przypalę!!!

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
wiosna



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 159 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Taka Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Sob 16:45, 08 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Co te chłopaki z Łodzi i okolic tak walą drzwiami i oknami? Chyba musisz Haniu liczyć sama na siebie. A może zaproponowana potrawa jest nie "za konieczna". Smażona ryba i w dodatku z czosnkiem to chyba niezbyt dobry zestaw, aby jakiś kucharz chciał przyjść w celu udzielania kulinarnych lekcji.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Hanka



Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

 PostWysłany: Sob 17:10, 08 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Nie no o rybkę to postaram się sama!!!! I jeśli napiszę natępnego ościka to znaczy że wyszła, i nie spaliłam chałupki!!!!!

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
emku
Królowa


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 19275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 252 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Sob 23:31, 08 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Marian Lachowicz napisał:
Moja rybka w miodzie udała się.
Trzeba rozbabrać z jajkiem dwie łychy miodu i troszką cytryny.
Póżniej wybabrać naszą rybkę (ja użyłem pangę) w tym i w panierce (mąka ,przyprawy,siekany czosnek i orzechy włoskie beż łupin)
Następnie smazymy delikatnie bo miód szybko ciemnieje.
polecam
Marianie, na naszym obozie będziesz mistrzem sztuki kulinarnej, ja przyniosę mód, moze być, gorzej będzie z tymi orzechami bez skórki, chyba, ze Skowronek oddziubie skórkę?

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
wiosna



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 159 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Taka Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Nie 23:31, 09 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Skowronki nic nie będą oddziubywać i na dodatek z jakiejś tam skórki. Dziubek na Camp Markbanie na pewno przyda się do czegoś innego. Tak to z różnymi ptaszkami jest, że trzeba je przede wszystkim napoić, aby podczas upalnych dni nie uschły z pragnienia. A orzeszkami w skórce niech się inni (czytaj inne) zajmą.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
emku
Królowa


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 19275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 252 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Pon 14:40, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

wiosna napisał:
A orzeszkami w skórce niech się inni (czytaj inne) zajmą.
Dobra, orzeszki w skórce wycofujemy z menu. Wink

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
wiosna



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 159 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Taka Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Pon 15:48, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Menu musi być proste w wykonaniu, a zarazem smaczne w konsumowaniu. Orzeszkom mówimy NIE, chyba że kupimy już odskórkowane.
W związku z tym, że zbliża się wigilia podam szybciutko prosty przepis na PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.
2 dkg drożdży rozbełtać w szklance śmietany, wlać to do czterech szklanek mąki, połączyć ciasto z kostką margaryny i szczyptą soli.
Zagnieść, rozwałkować i wykrajać prostokąty o grubości ok.0,5 cm. Nałożyć łyżką farsz i szczelnie zlepić. Nadawać kształt cygar lub poduszeczek. Posmarować jajkiem i odstawić w cieplejsze miejsce. Gdy trochę podrosną-pieczemy ok.40-50 min. w temp. 150 st. Spojrzeć czasami, aby się nie przypaliły. Wystudzone owijamy w folię, każdy osobno, i wkładamy do zamrażarki. Na wigilię jak znalazł. Ja zawsze, bez względu na to czy to pierogi czy paszteciki, kapustę z grzybami mielę w maszynce do mięsa, a później zostawiam troszkę na durszlaku żeby obciekła. Paszteciki są proste do zrobienia i zawsze mi sie udawały. Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Markban
Zablokowany


Dołączył: 17 Paź 2007
Posty: 10713
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Świdnik
Płeć: Mężczyzna

 PostWysłany: Pon 16:19, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Teresa! Zwłaszcza kształt cygar jest fantastyczny! A może nie na samą Wigilię ( bo wówczas nie tykamy alkoholu!) ale już na pierwszy dzień Bożego Narodzenia Podasz nam wszystkim przepis na to , jak się nie przejeść! i ,co ważniejsze , przepis na dobrą nalewkę ( nie wszyscy są za czystym alkoholem) , z poważaniem , Lef

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
wiosna



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 159 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Taka Warszawa
Płeć: Kobieta

 PostWysłany: Pon 16:27, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

Dzisiaj wieczorem będzie robiona aroniówka. Już są wyjęte owoce aronii i liście wiśni z zamrażalnika, bo trzeba go przed świętami opróżnić. A przepisy na nalewki to już chyba faceci mają lepiej obcykane. Co do kształtu cygar, to chyba powinny wypowiadać się niewiasty, ale może się mylę.

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Aneczka



Dołączył: 03 Gru 2006
Posty: 535
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

 PostWysłany: Pon 16:29, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

No właśnie przepis na jakąś naleweczkę by się przydał!!! Jeśli ktoś ma to bardzo proszę!!! Ja mogę podać przepis na adwokacik i malibu jeśli ktoś miałby ochotę posmakować takich trunków troszeczkę!!!

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Markban
Zablokowany


Dołączył: 17 Paź 2007
Posty: 10713
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Świdnik
Płeć: Mężczyzna

 PostWysłany: Pon 16:36, 10 Gru 2007    Temat postu: Back to top

to ja proszę o przepis na Malibu , bo "Jajcarkę" umiem zrobić , byłbym "dźwięczny" , Lef

Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Jaka to Melodia? Strona Główna -> Totalny OT Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
Strona 2 z 20

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach